| General OSGB | İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 2019

İş sağlığı ve güvenliği için çıkarılan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 2019 yılında yapılan yeni düzenlemede idari para cezaları belirlenmiştir. Geniş bir kapsama sahip olan kanunda yer alan güncel bilgiler için 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununu incelemenizi tavsiye ederiz. Bu kapsamda düzenlenmiş olan idari para cezalarına ilişkin bilgiler yazımızın devamında yer alıyor.

6331 sayili is sagligi ve guvenligi kanunu

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 2019 

Her yeni takvim yılında iş sağlığı ve güvenliği kanununa aykırı davrananlara ilişkin yaptırım olarak uygulanan para cezaları güncellenmektedir. Buna göre 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 2019 yılı düzenlemelerinde yer alan idari para cezaları şu şekildedir;

  • Madde 4 de yer alan işverenin yükümlülüğü çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirleri almamak, organizasyonu yapmamak, ekipmanları sağlamamak, sağlık ve güvenlik önlemlerinde değişen şartlara uyum sağlamamak, iyileştirme çalışmaları yapmamak gibi sorumluluklarda 10 kişiden az çalışanı olan işyerlerinde az tehlikeli işler için 3825 TL, tehlikeli işler için 4781 TL, çok tehlikeli işler için 5737 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Çalışan sayısı arttıkça bu miktarlar da katlanarak artmaktadır.

6331 sayili is sagligi ve guvenligi kanunu osgb

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu özet

İş sağlığı ve güvenliği kanunu oldukça kapsamlı olup, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu özet ile şunu içermektedir. İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut olanaklarda iyileştirme yapılması, işveren ve çalışanlara ilişkin görev ve sorumluluklar ile hak ve yükümlülükleri yer almaktadır. Ayrıca kanunda Bakanlık, çalışan, çalışan temsilcisi, destek elemanı, eğitim kurumu, genç çalışan, iş güvenliği uzmanı, iş kazası, iş veren, iş yeri, iş yeri hekimi, iş yeri sağlık ve güvenlik birimi, tehlike, tehlike sınıfı ve daha birçok kavrama detaylı bir şekilde yer verilmektedir. Detaylı bilgi için resmi gazeteye göz atmanız yararlı olacaktır.

6331 sayili is sagligi ve guvenligi kanunu osgb hizmetleri

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 2018 son hali 

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 2018 son hali için bilgi almak istediğiniz an http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/05/20180521.pdf linki incelemenizi tavsiye ederiz.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu yönetmelikleri 

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kanun yönetmeliklerine http://www.mevzuat.gov.tr linkinde yer alan resmi gazete ilanlarından ulaşmanız mümkündür. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu yönetmelikleri içerisinde yer alan tüm güncel bilgiler için bizleri takip etmeyi ihmal etmeyin.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. General OSGB
Web Tasarım: Akademi Grafik 

  • Oruç Reis Mahallesi Tekstilkent Ticaret Merkezi 10 AU 102 Esenler/İstanbul
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.